Βλέπουμε τα 2 προηγούμενα πάρτυ που κάναμε με παρόμοια είδη ως κάτι ενιαίο και ας μην είναι σταθερό ως προς την συχνότητά του. Tο 2020, όταν πρωτοστήσαμε εκείνο το πάρτυ, το είδαμε ως αφορμή να έχουν αυτά τα είδη χώρο στο πολιτικό D.I.Y. και έγινε για παρόμοιους λόγους: Τη δυνατότητα μιας μουσικής που έχει d.i.y χαρακτηριστικά ως προς το δημιουργικό της κομμάτι (την αναγκαστική τριβή και πειραματισμό με τον ήχο ίσως σε ατομικό συνήθως επίπεδο, σε έναν υπολογιστή π.χ.), να πολιτικοποιηθεί και να αρχίζει να επικοινωνείται συλλογικά και να βρίσκει αρνήσεις προς την μουσική βιομηχανία και την κυριαρχία του εμπορεύματος.Απέναντι σε διάφορες δισκογραφικές, που προσεγγίζουν κόσμο που δημιουργεί κι εκφράζεται στο υπνοδωμάτιό του, δίνοντάς του την στιγμιαία επιβεβαίωση, με αυτές μετέπειτα να ξεζουμίζουν αυτό το άτομο – χωρίς περιττά κόστη (κλείσιμο προβάδικου, των ηχογραφήσεων σε στούντιο κλπ.) για μεγιστοποίηση του κέρδους τους. Εν συνεχεία, ήρθε το αυτοοργανωμένο ραδιόφωνο της Υπόγας στα χρόνια της καραντίνας, με το οποίο εξερευνήσαμε ακόμα περισσότερες πτυχές της ηλεκτρονικής μουσικής που στάθηκαν ως επιρροές για τα είδη που επιλέξαμε ή και παρακλάδια αυτών. Γίνανε αρκετοί διάλογοι μέσω της -δυστυχώς περιοριστικής- πλατφόρμας του chat κατά την διάρκεια των εκπομπών και συνεχίσαμε να βλέπουμε και να θεωρούμε πως υπάρχει χώρος για δημιουργία σκηνών σε αυτές τις μουσικές. Γεννήθηκε η ανάγκη να αποβάλουμε γενικότερα από ηλεκτρονικές μουσικές στους χώρους μας την αντιμετώπισή τους ως “φθηνή τρας διασκέδαση”. Ξανασκεφτήκαμε ακόμα πως ένα πάρτυ συνήθως αντιμετωπίζεται σαν “μια βραδιά που όλα είναι επιτρεπτά”. Θέλουμε να δούμε αυτή την κουλτούρα να αλλάζει, να μπορούμε να βρεθούμε, να ακούσουμε μουσικές, να χορέψουμε και να χτίσουμε σχέσεις χωρίς την τρας, επι πληρωμή ηχητική υπόκρουση, με όλη την ματσίλα και την μαγαζέικη αισθητική που αυτή φερει.
Φέτος, συμπράξαμε με τη αυτοοργανωμένη ομάδα “στούΔιο” για ένα πάρτυ και μοιραστήκαμε αυτές τις κουβέντες, τους προβληματισμούς, ενώ είδαμε να γίνεται και συλλογικά αυτός ο διαμοιρασμός μουσικών. Ένα πάρτυ που νιώσαμε ότι ο κόσμος που ήρθε στο χώρο δεν έφερε απλώς τα παθητικά χαρακτηριστικά ενός καταναλωτή, αλλά αυτά που θα έφερε κάποιο μέλος της συνδιοργάνωσης που ήξερε ποιες συμπεριφορές είναι ανεκτές στο χώρο, από τι ιδέες διακατέχεται – με τη βραδιά να κυλάει χωρίς μελανά σημεία από άποψη συμπεριφορών και την υπόγα να παραμένει ένας χώρος όπου όλα τα άτομα αισθάνονται ασφαλή.
Συνεχίζουμε φέτος λοιπόν, στις 13 Μαΐου με ένα Synthwave, Future Funk, Witch House και λοιπών υποειδών μπαρ, από τις 22:00 έως τις 03:00.