Κείμενο αυτοοργανωμένων μαθημάτων ζωγραφικής

Μέσα από συζητήσεις γεννήθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου αυτοοργανωμένου μαθήματος ζωγραφικής στην Υπόγα –όχι για να αντικαταστήσει τις συναντήσεις της ομάδας «Κακοτεχνικών», που θα συνεχίσoυν και φέτος– αλλά για να προσθέσει κάτι διαφορετικό που θα τις συμπληρώνει, εφόσον θα λειτουργήσει περισσότερο υπό τη μορφή ενός δομημένου μαθήματος με συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Παρόλα αυτά, δεν παύει και αυτό να είναι μέρος ενός πειράματος, του οποίου η πορεία και εξέλιξη θα συνδιαμορφωθούν μαζί με τους μαθητές και ανάλογα με τις ανάγκες και τα θέλω της ομάδας που πρόκειται να δημιουργηθεί.

Αρχικά, θα είναι μια γνωριμία με την γλώσσα της ζωγραφικής: τις γραμμές, τα σχήματα και τα χρώματα (ανεικονική ζωγραφική).

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα στις 7:30 μ.μ., αρχής γενομένης από την 18η Νοέμβρη. Θα διαρκούν δύο ώρες και θα είναι ελεύθερα. Στο χώρο, υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης, το οποίο λειτουργεί με τη λογική της ελεύθερης συνεισφοράς. Τα έσοδα θα διατίθενται είτε για την υλικοτεχνική υποστήριξη του μαθήματος, όποτε υπάρχουν ανάγκες, είτε για την οικονομική ενίσχυση του χώρου ή/και σκοπών που θα στηρίξει η Υπόγα κατά καιρούς.

Τούτο λοιπόν αποτελεί ένα ανοιχτό κάλεσμα για όσους αγαπούν τη ζωγραφική και θα ήθελαν να γνωρίσουν κάποια πράγματα έξω από εμπορευματικές λογικές κέρδους και εκμετάλλευσης, σε ένα χώρο ελεύθερο που λειτουργεί με οριζόντιες και συλλογικές διαδικασίες.

Φασιστικές , σεξιστικές και ομοφοβικές συμπερίφορες δεν θα γίνουν δεκτές στην Υπόγα, ούτε και πουθενά.

Σας περιμένουμε!

This entry was posted in Αυτοοργανωμένο μάθημα ζωγραφικής. Bookmark the permalink.